Wykładowcy kierunku Dietetyka Wykładowca | Zajęcia | Konsultacje |
dr Ewa Bakońska-Pacoń | - Biochemia ogólna
- Fizjologia człowieka
- Seminarium licencjackie
| piątek 16:15-17:00 s.11 wtorek online 14:00-15:00 |
mgr inż. Grażyna Dąbek | - Organizacja pracy na stanowisku dietetyka
- Organizacja żywienia zbiorowego
- Podstawy bezpieczeństwa żywności/Systemy zarządzania jakością żywności
- Pracownia żywienia i dietetyki
- Promocja zdrowego stylu życia
- Technologia żywności z towaroznawstwem/Technologia gastronomiczna
- Wyposażenie techniczne
| środa 14:00 – 15:00 Dom Studenta - pracownia żywienia dietetycznego s. 2 |
mgr Magdalena Duć | - Dietetyka kliniczna
- Dietetyka pediatryczna
- Dietoterapia chorób metabolicznych
- Żywienie w chorobach neurologicznych
| - |
dr Wiktor Dżygóra | - Biologia medyczna
- Genetyka/Nutrigenomika
- Konserwanty w żywności
- Parazytologia
- Rośliny lecznicze w dietoterapii
- Żywność modyfikowana genetycznie
| poniedziałek 9:15 – 10:45 s. 204 |
mgr inż. Beata Lewandowska | - Dietetyka kliniczna
- Dietetyka pediatryczna
- Diety niekonwencjonalne
- Podstawy psychodietetyki
- Żywienie osób starszych
- Żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych
| czwartek 13:00-14:30 s. 3,10 lub 311 |
mgr Zofia Lipka | - Edukacja żywieniowa
- Promocja zdrowego stylu życia
- Psychologia żywienia
| - |
dr inż. Karolina Semeriak-Siecla | - Analiza i ocena jakości żywności
- Dietetyka pediatryczna
- Higiena i toksykologia żywności
- Technologia żywności z towaroznawstwem/Technologia gastronomiczna
- Współczesne uwarunkowania zachowań zdrowotnych
- Żywienie człowieka
- Żywność funkcjonalna
| środa 09:00- 10:30 s. 6 |
dr hab. inż. Barbara Żarowska, prof. KANS | - Biochemia żywności/Biotechnologia żywności
- Chemia żywności
- Metodologia badań naukowych
- Mikrobiologia ogólna i żywności
| - |
Wykładowcy z pozostałych katedr WNMiT i WNHiS
Wykładowca | Zajęcia | Konsultacje |
prof dr hab. n. med. Rajmund Adamiec | - Dietoterapia chorób metabolicznych
- Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcje leków z żywnością
- Patologia ogólna
| |
dr Anna Dzikomska-Kaczan | - Podstawy pedagogiki/Podstawy dydaktyki
| |
mgr Teresa Gola | | |
mgr Weronika Grobelska | | |
mgr inż. Sylwia Jagiełło | | |
mgr inż. Łukasz Kamiński | - Technologia ogólna informacyjna/Technologia informacyjna z elementami grafiki komputerowej
| |
prof. Sławomir Kozieł | - Podstawy biostatystyki w dietetyce
| |
dr n. med. Leszek Malkiewicz | - Kliniczny zarys schorzeń
- Zagadnienia prawne i ekonomiczne w ochronie zdrowia
| |
mgr Marta Mędrak | | |
mgr Kornel Musiał | - Podstawy socjologii/Podstawy socjologii medycyny
| |
dr Paweł Posłuszny | | |
mgr Ewa Redzisz | - Kwalifikowana pierwsza pomoc
| |
prof dr hab. n. med. Małgorzata Sobieszczańska | - Dietoterapia chorób metabolicznych
- Kliniczny zarys schorzeń
- Żywienie osób starszych
- Żywienie w chorobach neurologicznych
| |
dr Marcelina Szewczuk-Sadowska | | |
dr Grzegorz Wyczyński | - Podstawy filozofii z etyką zawodu dietetyka
- Podstawy komunikacji interpersonalnej
| |
dr n. med. Dominika Żądło | - Żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych
| |