tik-tok instagram youtube radio
wcag
Menu Dostępności (CTRL+U)

Wersja kontrastowa:

Alt + Z

Treść strony:

Alt + X

Nawigacja strony:

Alt + C

Mapa Witryny:

Alt + V

Wykładowcy - Dietetyka

Wykładowcy - Dietetyka

Wykładowcy kierunku Dietetyka
 

Wykładowca

Zajęcia

Konsultacje

dr Ewa Bakońska-Pacoń

  • Biochemia ogólna
  • Fizjologia człowieka
  • Seminarium licencjackie

piątek 16:15-17:00

s.11

 

wtorek online 14:00-15:00

 

mgr inż. Grażyna Dąbek

  • Organizacja pracy na stanowisku dietetyka
  • Organizacja żywienia zbiorowego
  • Podstawy bezpieczeństwa żywności/Systemy zarządzania jakością żywności
  • Pracownia żywienia i dietetyki
  • Promocja zdrowego stylu życia
  • Technologia żywności z towaroznawstwem/Technologia gastronomiczna
  • Wyposażenie techniczne

środa 14:00 – 15:00

Dom Studenta - pracownia żywienia dietetycznego

s. 2

mgr Magdalena Duć

  • Dietetyka kliniczna
  • Dietetyka pediatryczna
  • Dietoterapia chorób metabolicznych
  • Żywienie w chorobach neurologicznych

-

dr Wiktor Dżygóra

  • Biologia medyczna
  • Genetyka/Nutrigenomika
  • Konserwanty w żywności
  • Parazytologia
  • Rośliny lecznicze w dietoterapii
  • Żywność modyfikowana genetycznie

poniedziałek 9:15 – 10:45

s. 204

mgr inż. Beata Lewandowska

  • Dietetyka kliniczna
  • Dietetyka pediatryczna
  • Diety niekonwencjonalne
  • Podstawy psychodietetyki
  • Żywienie osób starszych
  • Żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych

czwartek 13:00-14:30

s. 3,10 lub 311

mgr Zofia Lipka

  • Edukacja żywieniowa
  • Promocja zdrowego stylu życia
  • Psychologia żywienia

-

dr inż. Karolina Semeriak-Siecla

  • Analiza i ocena jakości żywności
  • Dietetyka pediatryczna
  • Higiena i toksykologia żywności
  • Technologia żywności z towaroznawstwem/Technologia gastronomiczna
  • Współczesne uwarunkowania zachowań zdrowotnych
  • Żywienie człowieka
  • Żywność funkcjonalna

środa 09:00- 10:30

s. 6

dr hab. inż. Barbara Żarowska, prof. KANS

  • Biochemia żywności/Biotechnologia żywności
  • Chemia żywności
  • Metodologia badań naukowych
  • Mikrobiologia ogólna i żywności

-

Wykładowcy z pozostałych katedr WNMiT i WNHiS
 

Wykładowca

Zajęcia

Konsultacje

prof dr hab. n. med. Rajmund Adamiec

  • Dietoterapia chorób metabolicznych
  • Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcje leków z żywnością
  • Patologia ogólna

 

dr Anna Dzikomska-Kaczan

  • Podstawy pedagogiki/Podstawy dydaktyki

 

mgr Teresa Gola

  • Język migowy w dietetyce

 

mgr Weronika Grobelska

  • Język hiszpański

 

mgr inż. Sylwia Jagiełło

  • Podstawy chemii

 

mgr inż. Łukasz Kamiński

  • Technologia ogólna informacyjna/Technologia informacyjna z elementami grafiki komputerowej

 

prof. Sławomir Kozieł

  • Podstawy biostatystyki w dietetyce

 

dr n. med. Leszek Malkiewicz

  • Kliniczny zarys schorzeń
  • Zagadnienia prawne i ekonomiczne w ochronie zdrowia

 

mgr Marta Mędrak

  • Język angielski

 

mgr Kornel Musiał

  • Podstawy socjologii/Podstawy socjologii medycyny

 

dr Paweł Posłuszny

  • Anatomia  człowieka

 

mgr Ewa Redzisz

  • Kwalifikowana pierwsza pomoc

 

prof dr hab. n. med. Małgorzata Sobieszczańska

  • Dietoterapia chorób metabolicznych
  • Kliniczny zarys schorzeń
  • Żywienie osób starszych
  • Żywienie w chorobach neurologicznych

 

dr Marcelina Szewczuk-Sadowska

  • Język niemiecki

 

dr Grzegorz Wyczyński

  • Podstawy filozofii z etyką zawodu dietetyka
  • Podstawy komunikacji interpersonalnej

 

dr n. med. Dominika Żądło

  • Żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych