tik-tok instagram youtube radio
wcag
Menu Dostępności (CTRL+U)

Wersja kontrastowa:

Alt + Z

Treść strony:

Alt + X

Nawigacja strony:

Alt + C

Mapa Witryny:

Alt + V

Studenckie Koło Zainteresowań „Koło miłośników łakoci”

Studenckie Koło Zainteresowań „Koło miłośników łakoci”

Studenckie Koło Zainteresowań „Koło miłośników łakoci”
Studenckie Koło Zainteresowań „Koło miłośników łakoci” funkcjonuje przy Wydziale Przyrodniczo-Technicznym Karkonoskiej Akademii Nauk Stosowanych w Jeleniej Górze od stycznia 2017 roku.
 
 

Nasze cele

 
  1. rozwijanie zainteresowań studentów;
  2. popularyzacja wiedzy dotyczącej żywienia i zdrowego stylu życia;
  3. rozwijanie umiejętności po sługiwania się sprzętem AGD;
  4. nabywanie umiejętności korzystania z przepisów kulinarnych;
  5. prezentowanie dorobku SKZ szerszej grupie odbiorców;
  6. rozwijanie umiejętności organizacyjnych i interpersonalnych studentów;
  7. promowanie Uczelni, w szczególności Wydziału Przyrodniczo-Technicznego Karkonoskiej Państwowej Szkoły Wyższej w Jeleniej Górze;
  8. integracja środowiska studenckiego.

 

Jak działamy?

 
1) organizujemy własne stanowiska podczas różnego rodzaju prelekcji i wykładów o tematyce żywieniowej;
2) uczestniczymy w spotkaniach dyskusyjnych;
3) prowadzimy serwis informacyjny o działalności SKZ „Koło miłośników łakoci” w postaci witryny internetowej <<<
 
 

Kto może do nas dołączyć?

 

Członkiem SKZ „Koło miłośników łakoci” może zostać każdy student Karkonoskiej Akademii Nauk Stosowanych w Jeleniej Górze akceptujący cele i zasady członkowskie oraz postanowienia.
 
 

Opiekun Koła:

 

dr inż. Karolina Semeriak-Siecla  wyślij e-mail - dr inż. Karolina Semeriak-Siecla

 

.........................................................................................................................................................................

 
 

DZIAŁALNOŚĆ KOŁA W ROKU AKADEMICKIM 2016/2017

 

2 marca 2017 roku w Karkonoskiej Państwowej Szkole Wyższej w Jeleniej Górze odbyła się konferencja naukowo-szkoleniowa „Postępowanie z raną przewlekłą”, na której koło miało możliwość zaprezentowania się oficjalnie po raz pierwszy.


Wypieki :
1.Ciasto Bananowe (Bez dodatkowego cukru)
2.Muffinki Marchewkowe (z Kremem Mascarpone)
3.Ciasto Orzechowe pod kawową pierzynką (Bezglutenowe)
 

12 kwietnia 2017 roku koło zorganizowało Kiermasz Ciast Wielkanocnych. W ofercie kiermaszu odbyła się degustacja i możliwość nabycia tradycyjnych wielkanocnych wypieków:

  • sernik tradycyjny i królewski,
  • mazurek królewski i orzechowy,
  • babka cyrynowa i typu "zebra",
  • pascha,
  • babeczki cytrynowe oraz babeczki do koszyczka.

Wszystkie ciasta zostały upieczone dzień wcześniej w kuchni akademickiej.

06 czerwca 2017 roku specjalnie na Święto Uczelni pod hasłem militarnym w ramach działalności koła zaserwowaliśmy specjalny tort w kszatalcie czołgu oraz kruche lukrowane ciasteczka. Po krótkim apelu i gali Złotych Żaczkow uczestnicy zostali poczestowani kawałkami tortu, a datki zbierane do puszki przekazane zostały dla ucznia naszej uczelni na zakup endoprotezy.